De trailers van de ontspanningsfilms

De trailers laten korte fragmenten zien uit de films.

Weet je Nog? deel 1

Deel 1 van de driedelige serie “Weet je Nog?”
De serie “Weet je Nog?” Is bedoeld als hulpmiddel bij reminiscentie. ( het bewust ophalen van herinneringen)
Het grote voordeel van film is de combinatie beeld én geluid. Niet alleen beelden maar ook geluiden kunnen ons terugvoeren naar bepaalde herinneringen. Deel 1 heeft 12 hoofdstukken. De Kraamtijd, School, de Klokkenmaker, de Elektricien, Muziek,  de Keuken, de Naaister, de Sigarenwinkel, Speelgoed van Toen, de Mandenvlechter, van Tikmachine naar Computer, Herenkapper & Barbier.
De film kan door middel van een menu per hoofdstuk worden bekeken. Je kan er ook voor kiezen om de film in zijn geheel te bekijken. Natuurlijk weer voorzien van passende geluiden en rustgevende muziek. Heel veel dank aan het Oude Ambachten & Speelgoed Museum!
Een film van 43 min.

Statige Tuinen

Dit zijn fragmenten uit onze film "Statige Tuinen" we wandelen door het prachtige park van ons grootste en mooiste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar. Vervolgens genieten we van de prachtige flora en fauna van Kasteeltuinen Arcen. Als laatste bezoeken we de schitterende Vijvertuinen van Ada Hofman. Met één van de grootste verzamelingen planten, bomen en struiken van ons land. Een film om heerlijk te ontspannen!
Een film van 39 min.

Terug naar Toen

Dit is de trailer van onze 10e film uit de serie van " Samen Helpen Herinneren".  Deze speciale lange editie van 53 min. is volledig opgenomen in ons prachtige Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Dankzij de medewerking van het museum en de vele enthousiaste medewerkers is het een film geworden waardoor heel wat verhalen en herinneringen zullen loskomen! Prachtige sfeerbeelden van de vele oude huisjes en boerderijen met het bijbehorende interieur. En door het zien van de vele oude ambachten kun je je echt een voorstelling maken hoe het vroeger was. Kortom echt een film om samen herinneringen op te halen! 
Een film van 53 min.

Thuis in Brabant

Deze film is op speciaal verzoek gemaakt. We bezoeken een aantal mooie dorpjes en steden. Oudenbosch, Oud Gastel, Stampersgat, Standdaarbuiten, Hoeven, Bosschenhoofd, Zegge, Rucphen, Zevenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Halsteren.
Een film van 38 min.

Waterland

Nederland is een echt Waterland. We nemen u mee naar het strand, waar we genieten van de golven en ondergaande zon. De Boulevard van Vlissingen, waar grote zeeschepen vlakbij passeren. Rotterdam met de bekende Erasmusbrug en het havengebied de Maasvlakte. De historische plaatsen Hoorn en Enkhuizen. En het prachtige Kinderdijk. Hollandser kan haast niet.
Een film van 34 min.

Proef de Herfst

De schitterende kleuren van de herfst in het bos. Allerlei prachtige paddenstoelen, herten, zwijnen en gewoon boerenkool met worst. Dat zijn een aantal dingen die voorbij komen in deze herfstfilm. 
Een film van 30 min.


Op Safari

Iedereen heeft toch mooie herinneringen aan het prachtige safaripark de Beekse Bergen. De Giraf, olifanten, de machtige leeuw en natuurlijk een hoop apenstreken. Wat lijken dieren toch op mensen. 
Een film van 34 min.

Beleef de Lente

Eindelijk is het weer lente. Bollenvelden, lammetjes, jonge eendjes, Keukenhof.
En genieten van al die mooie bloesembomen.
Een film van 30 min.


Oer-Hollands

Deze beelden neemt mensen met dementie mee naar vroeger, naar tijden, plaatsen of gebeurtenissen die prettige gevoelens oproepen. Het kan ze helpen om zich te ontspannen en afleiden van al het onbekende.  Deze film is mede mogelijk gemaakt door: Nederlands Openlucht Museum Arnhem, Boerenbondsmuseum Gemert, de Tuinen van Appeltern en Hack Kruisland. Heel veel dank hiervoor! 
Een film van 35 min.

Winter in Holland 

Het mooie winterlandschap in de Biesbosch en Kinderdijk. En eekhoorns in de regen.
Een film van 30 min.

Kijken naar Vogels

Genieten, kijken en luisteren naar vogels.
Een film van 20 min.